Navigácia

  • Súťaž odbornej zručnosti 2010

    Súťaž odbornej zručnosti 2010

    Na našej škole v dňoch 10.-11.3. a 15.-17.3.2010 prebiehala školská súťaž odbornej zručnosti v učebnom odbore 2978 2  cukrár pekár. Po skončení súťaže si výsledky snaženia súťažiacich mohli pozrieť všetci žiaci našej školy na výstavke, na ktorej boli vystavené všetky cukrárske a pekárske výrobky. Po vyhodnotení súťaže, na ktorom sa podieľali majstri odborného výcviku i učitelia, boli žiaci s najlepšími prácami ocenení peknými vecnými cenami.

    V kategórii pekárskych výrobkov boli najlepší : 

    1.miesto - Katarína Grabanová - III.B

    2. miesto - Zuzana Tóthová - III.B

    3. miesto - Paulína Takáčová - III.B.

    V kategórii cukrárskych výrobkov boli najlepší : 

    1. miesto - Veronika Podešvová - IV.B,

    2. miesto - Jana Kleinová - IV.B

    3. miesto - Andrea Berešová - IV.B

    Fotografie zo súťaže si pozrite vo Fotoalbume.

  • Boli sme sa korčuľovať

    Boli sme sa korčuľovať
    V pondelok 8.2.2010 si žiaci našej školy spolu so svojimi pedagógmi v rámci Zimného branno-športového dňa vyskúšali svoje korčuliarske umenie na klzisku v správe Mestkej časti Košice-Juh na Alejovej ulici. Niektorým pribudla malá modrina, napriek tomu sa všetci dobre zabavili.
    Fotografie si pozrite fotoalbume.
  • Naše majsterky OV súťažili v Bratislave

    Naše majsterky OV súťažili v Bratislave
    V dňoch 21.1.-23.1.2010 našu školu reprezentovali majsterky OV p. Györiová, p. Rothmajerová a hlavná majsterka OV p. Mikulová pod vedením Ing. Egrešiho - riaditeľa školy na 4. ročníku medzinárodnej súťaže "O najlepší Bratislavský rožok" a súťaže "O najkrajší pletený výrobok z kysnutého cesta", ktorú zorganizoval Cech pekárov a cukrárov regiónu západného Slovenska v rámci medzinárodnej výstavy Danubius Gastro 2010 v Inchebe Bratislava. Naše majsterky na tejto súťaži v tvrdej konkurencii obstáli a získali pekné ocenenie :
    p. majsterka Alžbeta Györiová získala 2. miesto v súťaži o najkrajší pletený výrobok z kysnutého cesta a p. majsterka Katarína Rothmajerová získala 3. miesto v súťaži o najlepší Bratislavský rožok.
    Fotografie si pozrite vo fotoalbume.
  • Imatrikulácia 2009

    Imatrikulácia 2009
    Dňa 11.12.2009 sa na našej škole uskutočnila Imatrikulácia. Jej cieľom bolo privítať našich prvákov a slávnostne ich prijať do Cechu múčneho. Spestrením programu bolo vystúpenie malých drobcov s baletným číslom. Potom už nasledoval obrad prijímania prvákov medzi potravinárov podľa tradície ukončený spoločným slávnostným sľubom. Nasledovala diskotéka s tombolou a zaujímavými cenami. Akcia sa našim žiakom páčila a všetci prítomní sa dobre zabavili. Fotografie si pozrite vo Fotoalbume.
  • Mosty bez bariér

    Mosty bez bariér
    Dňa 23.9.2009 sa v areáli Strednej odbornej školy v Pribeníku uskutočnil prvý ročník festivalu tvorivosti a spolupráce zdravotne znevýhodnených a zdravých stredoškolákov Mosty bez bariér, na ktorom sa zúčastnili aj zástupcovia našej školy. Na tejto akcii sme návštevníkom ponúkli ochutnávku našich výrobkov a tiež možnosť vyskúšať si zdobenie perníčkov. Fotografie si pozrite vo Fotoalbume.
  • Boli sme na Dni otvorených dverí KSK

    Boli sme na Dni otvorených dverí KSK
    Dňa 10.9.2009 sa v budove Úradu Košického samosprávneho kraja konal Deň otvorených dverí, na ktorom sa prezentovala aj naša škola. Okrem peknej výstavky sme v našom stánku ponúkali na ochutnanie aj naše výrobky, ktoré mali medzi návštevníkmi veľký úspech. Fotografie si pozrite vo Fotoalbume.
  • Privítajme nový školský rok 2009/2010!

    Privítajme nový školský rok 2009/2010!
    Oznamujeme všetkým našim študentom, ich rodičom a tiež všetkým našim priaznivcom, že otvorenie nového školského roka 2009/2010 bude dňa 2. septembra 2009 o 8.00 hod. v priestoroch školy.
  • Medzinárodná konferencia o odbornom vzdelávaní

    Medzinárodná konferencia o odbornom vzdelávaní
    Dňa 22.04.2009 sa naša škola svojimi výrobkami prezentovala na Medzinárodnej konferencii o odbornom vzdelávaní na stredných školách konanej pod záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja JUDr. Zdenka Trebuľu s názvom "Vzdelanie - kompas na ceste k úspechu", ktorá sa konala v priestoroch Strednej odbornej školy, Ostrovského 1, Košice. Účastníci konferencie mali možnosť vidieť i ochutnať naše pekárske a cukrárske výrobky, ktoré mali medzi nimi veľký úspech. O našu školu sa okrem slovenských účastníkov zaujímali i zahraniční hostia konferencie z Holandska, Nemecka či Českej republiky. Fotografie z prezentácie našej školy si pozrite vo Fotoalbume.
  • VEĽKONOČNÝ GAZDOVSKÝ DVOR 2009

    VEĽKONOČNÝ GAZDOVSKÝ DVOR 2009
    Naša škola sa v dňoch 3. a 4. apríla 2009 prezentovala svojimi výrobkami na predveľkonočnom Gazdovskom dvore 2009, ktorý sa konal na Hradbovej ulici v Košiciach. Na tejto akcii sa predávali priamo od farmárov a výrobcov tradičné slovenské špecialíty patriace k veľkonočným sviatkom. Fotografie si pozrite vo Fotoalbume.
  • SÚŤAŽ ODBORNEJ ZRUČNOSTI

    SÚŤAŽ ODBORNEJ ZRUČNOSTI
    V dňoch 23.03. - 25.03.2009 sa na našej škole konala Súťaž odbornej zručnosti pre žiakov 3. a 4. ročníka učebného odboru cukrár pekár. Súťažiaci si vyskúšali svoju zručnosť a umenie pri vytváraní výrobkov podľa svojej fantázie. Najlepší boli ocenení hodnotnými vecnými cenami.
    Kategória - 3. ročník :
    1. miesto - Marek Jakubík
    2. miesto - Veronika Podešvová
    3. miesto - Timea Jonová
    Kategória - 4. ročník :
    1. miesto - Renáta Farkašová
    2. miesto - Lenka Murová
    3. miesto - Nikola Drozdová
    Fotografie si pozrite v časti Fotoalbum.
  • Súťaž

    Súťaž
    V dňoch 21.1.-25.1.2009 našu školu reprezentovali majsterky OV p. Györiová, p. Rothmajerová a p. Mikulová pod vedením Ing. Egrešiho - riaditeľa na 3. ročníku súťaže "O najlepší bratislavský rožok", ktorú zorganizoval Cech pekárov a cukrárov regiónu západného Slovenska v rámci medzinárodnej výstavy Danubius Gastro 2009 v Inchebe Bratislava. Naše majsterky na tejto súťaži v tvrdej konkurencii obstáli a získali pekné ocenenie. Fotografie si pozrite vo fotoalbume.
  • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ - 02.12.2008 (UTOROK)

    DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ - 02.12.2008 (UTOROK)
    Dňa 02.decembra 2008 (utorok) sa na našej škole bude opätovne konať Deň otvorených dverí pre záujemcov o štúdium na našej škole. Podujatie sa uskutoční v čase od 10:00 hod. do 17:00 hod. v hlavnej budove školy, kde návštevníci získajú podrobné informácie o prijímacích podmienkach a možnostiach štúdia na našej škole.
    PRÍĎTE SA K NÁM POZRIEŤ !
  • Nové označenie školy

    Nové označenie školy
    Tak konečne máme už pri vchode do budovy školy aj novú tabuľu s novým názvom školy. Výmena tabúľ sa udiala 03.10.2008. Fotografie z tohto vážneho aktu si pozrite vo fotoalbume.
  • Beh o pohár starostu MČ Košice-Juh

    Beh o pohár starostu MČ Košice-Juh
    Dňa 29.09.2008 sa na ZŠ Požiarnicka konal Beh o Pohár starostu mestkej časti Košice-Juh. Našu školu na tomto športovom podujatí reprezentoval Miroslav Fogmeg z 2.A, ktorý sa v súťaži umiestnil na peknom 3. mieste. Ako vyzerá (Miro i cena, ktorú získal) si pozrite vo fotoalbume.
  • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ NA KSK

    DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ NA KSK
    Dňa 26.09.2008 sa pri príležitosti 100. výročia založenia Divíznej budovy - sídla Úradu Košického samosprávneho kraja konal Deň otvorených dverí KSK určený pre verejnosť, na ktorom sa svojimi výrobkami prezentovala aj naša škola.Fotografie z tejto akcie si pozrite vo fotoalbume.
  • VITAJTE NA NOVEJ ŠKOLE !

    VITAJTE NA NOVEJ ŠKOLE !
    Nový školský rok 2008/2009 priniesol našej škole významnú zmenu, keď sa v zmysle zákona č. 245/2008 Z.z. (školský zákon) názov našej školy zmenil na STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA, JUŽNÁ TRIEDA 48, 040 01 KOŠICE. Vitajte teda v novom školskom roku na novej škole s viacerými novými študijnými odbormi (napr. nový študijný odbor biotechnológia a farmakológia s pracovným uplatnením v lekárňach).
  • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

    DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ
    Dňa 11.11.2008 sa na našej škole bude konať Deň otvorených dverí pre záujemcov o štúdium na našej škole. Podujatie sa uskutoční v čase od 10:00 hod. do 17:00 hod. v hlavnej budove školy, kde návštevníci získajú podrobné informácie o prijímacích podmienkach a možnostiach štúdia na našej škole.
  • SKÚŠKY DOSPELOSTI 2008

    SKÚŠKY DOSPELOSTI 2008
    V dňoch 26.5. až 29.5.2008 sa na našej škole konali maturitné skúšky. Počas skúšok dospelosti pred skúšobnými komisiami prezentovalo svoje vedomosti 35 študentov.
    Fotografie z priebehu maturitných skúšok si pozrite vo Fotoalbume.
  • NATÁČALA U NÁS SLOVENSKÁ TELEVÍZIA

    NATÁČALA U NÁS SLOVENSKÁ TELEVÍZIA
    V stredu 16.4.2008 zavítali na našu školu redaktorka Slovenskej televízie Kristína Raševová a kameraman, aby natočili šot o praktickom vyučovaní do relácie "Si v obraze ?", ktorá sa bude vysielať na STV1 v nedeľu 20.4.2008 o 8:20 hod. Fotografie z natáčania si pozrite na podstránke Fotoalbum.
  • Kritéria prijímania na štúdium

    Kritéria prijímania na štúdium
    Na podstránke prijímacie pohovory si pozrite kritériá pre prijímanie študentov na Strednú odbornú školu, Južná trieda 48, 040 01 Košice pre školský rok 2008/2009.

Novinky

Kontakt

  • Hotelová akadémia, Južná trieda 10, Košice, pracovisko Južná trieda 48, Košice
    Južná trieda 48, 040 01 Košice
  • Tel.č. : 055/6785101
    Fax : 055 728 9631

Fotogaléria